Vyšetřovatelé zároveň uvedli, že k podobným událostem nedochází výjimečně. Nedávno sanitka přivezla v hlubokém bezvědomí na pohotovost v Toruni rovněž s pěti promile 13letého studenta. Při počítačové hře vypil půl litru čistého lihu smíchaného s kolou.

„Přitom smrtelná dávka alkoholu v krvi dospělého dosahuje kolem čtyř promile,“ potvrdila lékařka Ewa Zakrzewska. Dodala, že jak dívka, tak chlapec extrémně silnou dávku alkoholu přežili jen zázrakem.

Rekordman se 14,8 promile
 

Polským rekordmanem se 14,8 promile alkoholu v krvi je ovšem od roku 1995 Tadeusz S., který navíc v tomto stavu řídil vůz a poblíž Vratislavi způsobil vážnou nehodu. Hodnoty, jež mu lékaři na místě naměřili, jim připadaly tak nepravděpodobné, že odběr krve v nemocnici postupně pětkrát zopakovali. Muž nakonec nepřežil, ale nikoliv přímo kvůli alkoholu – o několik dní později podlehl zraněním z autonehody.

Neuvěřitelných 8,2 promile alkoholu naměřili rovněž v roce 1995 Jolantě M. (40) ze Štětína, čímž se podle statistik stala dokonce světovou ženskou rekordmankou v tomto žebříčku.